Duiken

Uw verblijf compleet maken met een mooie duikexcursie? Het Oostvoornse meer biedt het perfecte water! Vroeger was het Oostvoornse Meer open zee, maar met de aanleg van de Maasvlakte is het meer ingedamd om het zand te kunnen gebruiken voor het opspuiten van nieuw industriegebied. Het water heeft nog steeds een zout karakter en is daardoor bijzonder helder. Hieronder diverse duiklocaties die wij u aanraden:

Baard mannetje

Gelegen in Oostvoorne. Onderwater kunt u van alles vinden zoals een ANWB paal, roeiboot en nog meer verrassingen. Dit is een goede locatie om het duiken te oefenen.
De locatie biedt voldoende parkeergelegenheid.

Slag Bergeend

De Slag Bergeend ligt ook in Oostvoorne. Deze locatie is zeer geschikt voor zowel oefenduikers en snorkelaars als de gevorderde duiker. De gevorderde duiker komt vooral voor het Loodwrak, het Touwwrak of de rotswand.

Slag Stormvogel

Gelegen in Oostvoorne.  Duiken in het Oostvoornse meer biedt vele wrakken, zowel van schepen uit de tijd dat het Oostvoornse meer deel uit maakte van de aanvoerroute naar Rotterdam en Den Briel als een heipalenbos. Geschikt voor beginnende en gevorderde duikers.

Preekhil

In Ouddorp kunt u duiken bij Preekhil. Deze locatie staat bekend om het goede zicht en is geschikt voor geoefende duikers. Houdt u er rekening mee dat u vanaf de parkeerplaats een flink stuk moet lopen naar de instapplaats. Maar dan wordt u wel verrast door de rustige en ongerepte onderwaternatuur.