Wandelen

Wandelen staat in de top 3 meeste gedane activiteiten tijdens de vakantie. Op het eiland Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee zijn wandelroutes in alle soorten en maten uitgezet.

RouteYou logo

Neem bijvoorbeeld een kijkje op onze pagina van RouteYou. Hier staat een grote variatie van fiets- en wandelroutes in de directe omgeving. Dit zijn de tips van onze receptie!

U opent de routes gemakkelijk op uw telefoon waardoor het afleggen van de route een fluitje van een cent is.

RouteYou routes

Voorne pad

Het Voornepad is een afwisselende route die je kennis laat maken met alle aspecten van het eiland Voorne. Een belangrijk onderdeel zijn de vestingwerken en forten. Maar de route gaat ook door het Hollandse polderlandschap en u kunt oversteken naar zee en strand. Het Voornepad is een bewegwijzerde route met een totale lengte van 70 km. De hoofdroute is 45 km lang. Je kunt de wandeling verkorten of verlengen door gebruik te maken van alternatieve verbindingen. Zo is het mogelijk om de route op verschillende wijzen te lopen. Voor meer informatie of vragen kunt u terecht bij de receptie.

Bernissepad

Het Bernissepad is een wandelroute langs, om en over De Bernisse, het eeuwenoude riviertje dat de eilanden Voorne en Putten scheidt. De afwisselende wandeling voert door dorpjes, stadjes, natuur- en recreatiegebieden. De route heeft een totale lengte van 26 km. Het Bernissepad is echter ook heel geschikt voor een drietal korte wandelingen van 6,8 en 12 km. De wandeling is gemarkeerd met geel-rood-geel markeringen. Je kunt de wandeling op alle mogelijke punten beginnen. Suggesties voor startpunten zijn: parkeerplaats bij La Campagne en parkeerplaats bij de Zuidlandse Hoeve.

Het Landgoederenpad

Het Landgoederenpad is een wandelroute langs, om en over de landgoederen en buitenplaatsen bij Oostvoorne met ieder een eigen historie en bijzondere Flora en Fauna. De meeste van deze landgoederen en buitenplaatsen waren oorspronkelijk eigendom van Rotterdamse havenbaronnen. Zij verkozen de duinrand van Voorne als plaats voor een buitenverblijf in de buurt van hun werkomgeving. De wandeling heeft een totale lengte van ongeveer 18 km. Het is ook mogelijk de route op te delen in twee routes van 8 en 10 km. De route is gemarkeerd met geel-rood-geel markeringen en kan gestart worden bij VVV kantoor, Hoflaan 6 te Oostvoorne en op de parkeerplaats aan de Berkenrijsweg te Oostvoorne. De wandeling gaat voor een groot deel over onverharde paden en is daardoor ongeschikt voor rolstoelen en kinderwagens

Dierenspeurtocht

De route Dierenspeurtocht start vanaf Resort Città Romana, hele route is een wandelroute van 8.89 km voor gezinnen met kinderen. Samen met Eddie de Eend gaan we op zoek naar dieren en komen we te weten welke verre reizen ze hebben gemaakt. De route is te verkleinen naar een route van 7, 6 of 4 kilometer.  Voor de complete wandelroute kunt u terecht bij de receptie.