Watersport

Resort Città Romana ligt op het eiland Voorne-Putten wat omgeven is door water. De voormalige zeearmen Haringvliet en Grevelingen en de goed bereikbare Noordzee, bieden de watersporter volop ruimte.

 

Brielse Meer

Tussen de vestingstad Brielle en het havengebied Rotterdam ligt het Brielse Meer. Voor de pleziervaart zijn langs het meer verschillende jachthavens beschikbaar. Aan de steigers en in de haventjes mag vrij worden afgemeerd. Kanoën, waterfietsen, maar ook waterskiën behoren tot de vele mogelijkheden.

 

Oostvoornse Meer

Het Oostvoorne Meer, aan de noordkant van Voorne ligt tussen de Noordzee en het Brielse Meer. Het meer is 250 hectare groot en biedt een zorgeloze beoefening van de watersport. Het Oostvoornse meer is bij uitstek geschikt voor de duiksport omdat er een vaarverbod voor motorboten geldt, het water is zeer helder, het meer is op sommige plekken wel 40 meter diep en er staat geen stroming.

 

De Bernisse

Ten westen van Spijkenisse ligt het Recreatiegebied De Bernisse. Het gebied van de oude rivier De Bernisse is ontwikkeld tot een bijzonder watersport recreatiegebied, speciaal voor de niet gemotoriseerde watersport. Er zijn dan ook volop mogelijkheden om te roeien, surfen, vissen en te zwemmen.

 

Haringvliet

 

Het Haringvliet is niet alleen een uitstekend vaarwater, het is ook een prachtig natuurgebied. Het is een ideaal gebied voor motor- en zeiljachten. De Noordzee ligt binnen handbereik via de Haringvlietsluizen.

 

Grevelingen meer

Het Grevelingen meer is het grootste zoutwatermeer van zuidwest Europa. Aan de westzijde wordt het begrensd door de Brouwersdam en aan de oostzijde door de Grevelingendam. Het meer ligt op de grens van Zuid-Holland en Zeeland. Tussen de eilanden Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland.