Liv Krake ontdekt Voorne Putten

In het kader van Nederland ontdekt Voorne-Putten heeft Liv Krake van ExpeditieKram op 16 en 17 oktober ons resort bezocht. Zij laat zien hoe leuk Citta Romana en de omgeving zijn in de herfst. Je leest haar ervaring hieronder!

Benieuwd naar meer verhalen? Kijk dan bij Op Voorne-Putten voor meer verhalen.

Foto: Liv Krake

24 uur op Voorne-Putten | Tips voor groene avonturen, slapen en eten

Wanneer je aan een weekend weg in de natuur in Nederland denkt, denk je al gauw aan de Veluwe, de Waddeneilanden of misschien de kust van Noord-Holland. Wist je dat het óók heerlijk toeven is in de natuur van Zuid-Holland? Op ongeveer 30 minuten van Rotterdam vind je het eiland Voorne-Putten, de ideale plek om de herfst in te luiden. Ik deed het deze herfst alvast voor je en verzamelde een aantal fijne tips voor wandelen op Voorne-Putten, activiteiten in dit gebied en overnachten op Voorne-Putten. Tipje van de sluier? Ik denk dat het de ideale regio is om ieder seizoen te vieren! Ga je mee?

Slapen in Voorne-Putten: vakantiehuis van Citta Romana

Tijdens ons weekend in Voorne-Putten logeren wij in een vakantiehuis van Resort Citta Romana in Hellevoetsluis. Na een warm welkom waarbij we zelfs een verrassingspakketje met koekjes en een balletje voor onze pup Jutter kregen, rijden we het park over op zoek naar onze tijdelijke vakantiewoning. We hebben de eer om in een Canna Palustre Doppio te mogen slapen; een semi-vrijstaande woning voor zes personen met een rieten dak. Wat een luxe! Het vakantiehuis is van alle gemakken voorzien en hoewel we voornamelijk op pad zijn hier is het toch wel heel fijn om te genieten van een grote woonkamer met heerlijke bank, een keuken met afwasmachine en zelfs een ruime tuin met uitzicht op zwanen en eenden.

De locatie van Citta Romana is ideaal wanneer je snel de natuur in wilt, maar ook als je de gezelligheid van de stad op wilt zoeken. Direct naast het vakantiepark vind je een dijk via waar je zo naar het Voornes Duin en strand kunt lopen. Leuk voor ons, maar voor Jutter helemaal een feest want hij mag hier loslopen. Als je de tijd hebt, is het aan te raden om een stuk verder te wandelen naar Quackjeswater. Hier moeten honden weer aan lijn, omdat het een groot broedgebied is voor diverse vogels. Zo spot je hier lepelaars, aalscholvers en zilverreigers. Vanaf het vakantiepark Citta Romana ben je ook binnen no time in het sfeervolle Hellevoetsluis met talloze winkeltjes en restaurants.

WAT TE DOEN OP VAKANTIEPARK CITTA ROMANA?

Natuurlijk kun je ook gewoon op het resort blijven, want daar is van alles te doen. Wat me tijdens onze overnachting opviel, was hoe rustig het op het park was. Niet qua mensen, aangezien de meeste huizen volgeboekt waren, maar qua stilte en rust en dat aan het begin van de herfstvakantie! Een reden voor mij om normaal sneller voor een vrijstaand vakantiehuis te kiezen dat niet op een vakantiepark staat, is om de stilte en de rust. Bij Citta Romana ervaar je de rust die je ook ergens anders in de natuur zou ervaren en dat had ik eigenlijk vooraf niet verwacht – een aangename verrassing dus.

Op het park is een binnenzwembad aanwezig waar je lekker kunt zwemmen. Ook vind je daar een sauna waarvoor je een tijdslot kunt reserveren. Nog meer ontspannen? Boek dan een massage of laat je in de watten leggen in de beautysalon. Hoe gezellig het ook is om in Hellevoetsluis of Rockanje een hapje te gaan eten; je hoeft zelfs Citta Romana niet af om wat te eten. Op het terrein vind je namelijk ook een gezellig restaurant met een uitgebreide kaart. In alle vakantiehuizen zit ook nog eens een grote keuken, dus je kunt ook zelf een maaltijd klaarmaken. Dat geldt overigens ook voor het ontbijt: schuif aan in het restaurant of laat een smakelijke ontbijtbox bezorgen. Wij kregen de box vol lekkers ‘s ochtends bezorgd en man, wat voelt dat als vakantie. Heerlijk wakker worden!

Lees hier verder

Geen categorie