Uitje Goeree-Overflakkee

Shoppen

Op Goeree-Overflakkee kunt u leuk winkelen in de dorpjes Ouddorp en Middelharnis. In het gezellige centrum van de dorpen zijn leuke en verrassende winkels te vinden. En in de karakteristieke dorpjes is het ook heel leuk om door de straatjes te struinen.

Attracties

Het gebied rondom de Brouwersdam is op een warme zomerdag “the place to be”. Met de verschillende watersport activiteiten die dit gebied te bieden heeft, krijgt u een dag vol vermaak. Ga bijvoorbeeld een rondje suppen op het Grevelingen meer of waag een sprong van de hoge waterjump.

Iets minder avontuurlijk, maar zeker de moeite waard is de Mekkerstee. Op deze biologische geitenboerderij kunt u zien hoe het leven van deze geiten er aan toe gaat. Daarnaast kunt u genieten van de diverse kazen en ijssoorten die worden gemaakt van de geitenmelk die wordt geproduceerd.

Nog niet genoeg dieren gezien? Op de hoek van de Haringvlietdam aan de kant van Stellendam ligt A seal. Een zeehonden opvang voor jonge of gewonde zeehonden die niet voor zichzelf kunnen zorgen. Wanneer de zeehonden weer gezond zijn, worden ze vrijgelaten in de natuur.

Museum

Maak een reis door het verleden met de tram op de Brouwersdam bij het RTM Museum. Kijk vanuit een schommelende coupé naar de boten op het Grevelingenmeer en luister naar de verhalen van de conducteurs over de Rotterdamsche Tramweg Maatschappij, ooit de grootste vervoerder  in dit gebied.