Uitje Hellevoetsluis

Museum

De vesting van Hellevoetsluis is al een museum op zich, maar in de vesting zijn nog meerdere musea gehuisvest. Zo vindt u hier het Brandweermuseum. In het brandweer museum staat een grote selectie aan brandweerauto’s en blusmiddelen van toen en nu.

Ook het Droogdok ligt in de vesting. U kunt een kijkje nemen in de donkere en smalle gangen van het droogdok. Zie, hoor en leer alles over het droogdok en zijn uitvinder!

Naast het droogdok liggen de drie historische schepen: Mijnveger M.S. Bernisse, Lichtschip 12 “Noordhinder” en De Buffel. Alle drie de schepen zijn open voor bezichtiging.

Shoppen

Het winkelcentrum van Hellevoetsluis is de Struytse Hoeck. Hier vindt u verschillende grote winkelketens, maar ook kleine ondernemingen. De winkels liggen relatief dicht bij elkaar en met een deel overdekt is het winkelcentrum een goede optie op een druilerige dag. Er zijn diverse lunchrestaurants zodat u er een gezellig dagje uit van kunt maken. Op de zaterdag staat op het Woordbouwerplein de weekmarkt. Parkeren in de omgeving van het winkelcentrum is gratis.

 

 

Attracties

Ga op avontuur en reis tientallen miljoenen jaren terug, naar de tijd van de dinosauriërs in attractiepark Historyland. Of ga naar de laatste ijstijd waar je bibberend van de kou oog in oog komt te staan met een levensgrote mammoet, holenbeer of sabeltandkat. Ook buiten in het park beleef je de historie en klim je in een MIG2 en gevechtshelikopter of waan je je heel even een wetenschapper wanneer je zelf op zoek gaat naar echte fossielen. Op Historyland komt geschiedenis tot leven.

Bent u op zoek naar een leuk uitje als het weer even tegenzit? Ga dan gezellig bowlen in de vesting.

De vuurtoren in de vesting van Hellevoetsluis is de oudste nog originele en werkende ronde vuurtoren van Nederland. De vuurtoren dateert uit 1822 en is karakteristiek voor de vesting van Hellevoetsluis en haar geschiedenis. De vuurtoren is op de laatste zondag van de zomermaanden (april-september) tussen 12.00 en 16.00 uur geopend voor bezichtiging.