Rotterdam

Binnen 30 minuten zit u in de stad Rotterdam waar u veel activiteiten kunt ondernemen. Wij hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

Shoppen

Rotterdam beschikt over een groot centrum met vele mogelijkheden om te shoppen. Bij de Lijnbaan en de Koopgoot vindt u de meeste winkels dicht bij elkaar. Wissel het shoppen af met een gezellige lunch bij Dudok en u bent verzekert van een geslaagde dag.

Attracties

In Rotterdam zijn verschillende attractie om te bezoeken. Zo vindt u hier Diergaarde Blijdorp, een prachtige dierentuin waarin de dieren in mooie verblijven zijn verdeeld in het continent waar zij vandaan komen. Wanneer u door het spectaculaire Oceanium loopt, waant u zich volledig in de onderwaterwereld. Bij onze receptie kunt u terecht voor een toegangskaartje met korting!

Het andere attractiepark in Rotterdam is Plaswijck park. Hier kunnen de kinderen zich helemaal uitleven in de vele speeltuinen of knuffelen met de dieren in de “Dierenwijck”.

Miniworld is de grootste overdekte miniatuurwereld van de Benelux. In Miniworld duurt een dag 24 minuten waarin de bewoners van alles beleven. U kijkt uw ogen uit!

In de Euromast kunt u Rotterdam vanaf grote hoogte bekijken.  Op 104 meter hoogte vindt u het restaurant van waar uit u een prachtig uitzicht heeft over de stad. Nog niet hoog genoeg? Neem dan de Euroscoop, die brengt u naar 185 meter hoogte. Het hoogste punt van Nederland.

Tijdens uw bezoek aan Rotterdam mag u de Markthal natuurlijk niet vergeten. Een grote hal gevuld met diverse eet en drink gelegenheden, maar ook marktkraampjes voor de dagelijkse boodschappen. Oh en vergeet niet omhoog te kijken! De gehele binnen gevel bestaat uit afbeeldingen van alle producten die te verkrijgen zijn in de Markthal.

Ziet u Rotterdam liever vanaf het water? Bij de Spido of Splashtours kunt u verschillende excursies boeken.

Museum

Voor de culturele en educatieve liefhebber bent u in Rotterdam ook aan het juiste adres. In de verschillende musea kijkt u uw ogen uit. Ga bijvoorbeeld naar de Kunsthal, hier vindt u steeds wisselende tentoonstellingen van zowel grote namen als bijzondere ontdekkingen.

Of neem een kijkje in het Booijmans van Beuningen een museum met een westerse kunstgeschiedenis van de middeleeuwen tot nu. Bezoekers van het museum zijn vaak verrast door de rijkdom en veelzijdigheid van de collectie.

Ook het Wereldmuseum is zeker de moeite waard. Het museum laat de ontwikkeling van Rotterdam als wereldstad zien. U maakt een reis rond te wereld in enkele minuten.