Uitje Voorne

Museum

Verspreid in het duingebied van Voorne stonden ooit een groot aantal typische duinboerderijtjes, die deel uitmaakten van het prachtige landschap. Vandaag zijn er nog 3 huisjes over die samen het Openluchtmuseum de Duinhuisjes vormen.

In FutureLand sta je oog in oog met de ontwikkeling van het nieuwste havengebied van Rotterdam. Maasvlakte 2 toont je niet alleen ’s werelds modernste containerterminals en grootste zeeschepen, maar ook de laatste innovaties in offshore. Nieuwsgierig naar andere Rotterdamse havenontwikkelingen? Verbaas je over de rol van digitalisering of kansrijke nieuwe vormen van energie.

Trek de natuur in met als startpunt Bezoekerscentrum Tenellaplas. Vindt in het bezoekers centrum de informatie die u nodig heeft om lekker de duinen in de gaan.  De duinen van Voorne behoord tot de meest soortenrijkste duingebieden van West-Europa.

Shoppen

Zowel in Spijkenisse als Brielle vindt u een leuk winkelcentrum. Het winkelcentrum van Spijkenisse heeft veel bekende winkelketens en heeft een moderne uitstraling.
In Brielle bevindt het winkelgebied zich in het oude stadscentrum. De winkeltjes bestaan veelal uit kleine ondernemingen, zo kunt u hier heerlijk rondkijken en dat ene jurkje of die unieke schoenen kopen.

Attracties

Op Voorne Putten zijn vele attracties te beleven, wij geven u hier maar een kleine selectie.
Bij Outdoor Brielle kunt u terecht voor een dag vol vermaak. Actieve spelletjes als Paintball en en Lasergamen kunnen hier worden gedaan. Maar ook kanovaren en boogschieten behoort tot de opties. Kortom voor een sportieve middag moet u bij outdoor Brielle zijn.

Bij de eerste slag van het Badstrand Rockanje vindt u Jumping at Sea. De kinderen kunnen hier in een kooi van trampolines al hun energie kwijt.

Doet u het liever rustig aan? Breng dan een bezoek aan Domein de Vier Ambachten. Op deze wijngaard worden de druiven milieuvriendelijk en duurzaam geproduceerd. U kunt op de wijngaard een rondleiding krijgen, diverse producten kopen of doe mee aan de wijnproeverij.