Viswateren

Ontdek hoe veelzijdig de viswateren in de omgeving van Resort Città Romana zijn!

Haringvliet Baars, snoekbaars, snoek, roofblei

Het Haringvliet is een viswater met internationale allure. Van over de hele wereld komen sportvissers naar Hellevoetsluis om mee te kunnen doen aan de World Predator Classics, een grootse roofviswedstrijd. In dit water zwemmen de grootste baarzen van heel Europa, maar ook zwemt hier snoekbaars, snoek en roofblei. U vangt deze vissen het beste vanuit een boot op het Haringvliet zelf.

Het Spui

Het Spui verbindt de Oude Maas met het Haringvliet. In Het Spui staat vaak een harde stroming waardoor de vissen erg sterk zijn. De meest voorkomende vissen zijn voorn, brasems, baars, paling en snoekbaars.

Voedingskanaal

Het Voedingskanaal verbindt de Oude Maas in Spijkenisse met de Brielse Maas bij Zwartewaal. In het Voedingskanaal zwemmen voorn, brasem, karper, snoek en snoekbaars.

Volkenrak-Zoommeer Snoek, snoekbaars, brasem, karper

Het Volkenrak heeft een oppervlakte van 600 hectare. Voor een beginnende visser op dit water is het nog wel eens lastig om de juiste plekken te ontdekken. Het advies is dan ook om een aantal keer voor te verkennen. Het Volkenrak is een drukbezocht water. De bodem heeft een wisselend verloop met met name langs de oevers ondiepe delen.

Let op: In het Volkenrak mag niet overal het gehele jaar door worden gevist. Er zwemmen in dit water voornamelijk roofvissen zoals snoek en snoekbaarzen, maar ook witvissen als brasems en karpers zijn hier te vangen.

Straatvissen (streetfishing)

Dit is een vorm van sportvissen waarbij er gevist wordt op roofvissen vanaf de kant. Dit is vaak in de bebouwde kom bij havenmondingen, kades en grachten. Hellevoetsluis, Stellendam, Middelharnis, Stad aan ‘t Haringvliet en Den Bommel lenen zich uitstekend voor het straatvissen. Het is zelfs mogelijk om op één dag meerdere stekken af te gaan.

Aan de Zeedijk in het verlengde van Hellevoetsluis is het mogelijk om vanaf de kant te vissen op brasem en blankvoorn.

Oostvoornse Meer

Het Oostvoornse Meer is een 230 hectare groot meer. Door zandwinning is er op diverse plaatsen een diepte bereikt van 43 meter. Er is een wisselend bodemprofiel en sommige oevers lopen steil af. Het water is zeer helder en bestaat uit een combinatie van zout en zoet water. In het Oostvoornse Meer zwemmen vooral regenboog forellen en bruine forellen. Het is toegestaan om op dit water met een belly boat of roeiboot het water op te gaan.

Kanaal door Voorne Voorn, brasem, karper, snoek en snoekbaars

Het Kanaal door Voorne eindigt in het Haringvliet. In het kanaal zwemt voorn, brasem, karper, snoek en snoekbaars. Vooral de brasem is populair in het Kanaal door Voorne. De beste tijd voor het vissen op brasem is april en mei. Jaarlijks worden er in deze periode wedstrijden georganiseerd waarbij veel deelnemers uit Engeland en België meedoen.

Bernisse

U vindt in het natuurgebied de Bernisse een Forellenvijver vol met zalmforel. Tegen betaling kunt u vissen in deze vijver. De visvangst mag u zelf meenemen. Aan de vijver vindt u een gezellig terras. Ook leuk om samen met kinderen te doen.

Verder bestaat de Bernisse uit plassen en verbind de Bernisse Het Spui met het Voedingskanaal. Deze verbinding is zo’n 10 km lang. De meest voorkomende vissoorten zijn voorn, brasems, karper, paling, snoek en snoekbaars.