Tulpenbollen actie

Rotary club Voorne-Putten doet ieder jaar mee met de “End Polio Now” tulpenbollenactie. Deze keer doen we bovendien iets bijzonders met de tulpenbollen die we verkopen. En we hebben daarbij uw steun hard nodig!

Aanplanten rotonde in kader van 75 jaar bevrijding

Dit jaar beplanten wij met onze club met de door u gesponsorde tulpenbollen de rotonde bij het winkelcentrum in Hellevoetsluis met het getal 75, wat staat voor 75 jaar bevrijding. U ziet hieronder de rotonde waarom het gaat. De gemeente heeft ingestemd met de aanplant.

Eerst leggen we graag even uit waarom we dit doen

Het einddoel dat Rotary International zich heeft gesteld, een wereld vrij van polio, komt snel dichterbij maar is nog niet bereikt. De laatste poliohaarden blijken hardnekkig en daarom blijven grootschalige vaccinatiecampagnes noodzakelijk om uitbraken te voorkomen. Rotary International heeft beloofd zich in te blijven zetten voor deze strijd en ook de Bill & Melinda Gates Foundation gaat door met het verdriedubbelen van de opbrengst van Rotary’s fondsenwerving.

Anderhalf miljoen vaccinaties

In 2018 hebben de Nederlandse Rotary clubs maar liefst 12.107 doosjes tulpenbollen verkocht. Alles bij elkaar leverden ‘onze’ tulpenbollen vorig jaar ruim 360.000 euro op en in totaal hebben de tulpenbollen afgelopen jaren ruim 1,4 miljoen euro opgebracht. Genoeg om 1,5 miljoen kinderen te vaccineren.

Het is zo makkelijk

Doe mee met de “End Polio Now” tulpenbollenactie en help mee de wereld werkelijk ‘beter’ te maken! Wij planten vervolgens uw bollen op de rotonde in Hellevoetsluis. Omdat ook Hellevoetsluis volgend jaar 75 jaar bevrijding viert is ervoor gekozen om de aanplant op de rotonde in de vorm van 75 te doen.

Polio is:

  • een besmettelijke ziekte, die wordt overgebracht door een virus
  • niet te genezen maar wel te voorkomen door vaccinatie
  • polio dringt door in het zenuwstelsel en veroorzaakt verlamming
  • als voldoende kinderen worden gevaccineerd sterft het virus uit

HELP MEE ! – DE PRIJS VAN EEN DOOSJE TULPENBOLLEN IS SLECHTS 15 EURO !

Koop zoveel mogelijk doosjes, deze keer behoeft u de bollen zelf niet te poten !

U kunt met een mail aan info@cittaromana.com uw bestelling van het aantal doosjes opgeven. U ontvangt deze dus niet want wij planten deze op de rotonde. Als bedrijf ontvangt u desgewenst een factuur, als particulier kunt u het geld overmaken naar het bankrekeningnummer dat u na bestelling ontvangt.

Geen categorie